Pó de Cappuccino ~ Cappuccino Powder

{ english below }

Bom dia! Fiquei ausente por quase uma semana, mas é que minha amiga (que mencionei neste post), teve o bebê na última terça e eu voei com as lembrancinhas que ela me pediu!

Falarei dessas lembrancinhas em outro post futuro! 😉

Mas enfim, por conta dessa pequena correria, todos os outros trabalhos que eu tinha que fazer se acumularam, e fiquei toda atrapalhada! Até a costura ficou um pouquinho de lado!

Hoje começa um novo dia, uma nova semana, com tudo em ordem! E vou compartilhar com você uma receita incrível de pó de cappuccino que dá para fazer rapidinho em casa, e te rende quase meio quilo dessa iguaria! Além de ser super prático, é bem mais em conta do que aqueles prontos de supermercado – com a vantagem de ter menos porcaria dentro.

cappuccino8cappuccino7cappuccino2

Claro que não temos como fugir dos conservantes (o café solúvel tem), mas já está melhor do que ter muitos aromatizantes e gomas guares e outras coisas estranhas.

Ingredientes:

  • 400 g de leite em pó (usei integral);
  • 50 g de café solúvel;
  • 4 colheres (sopa) de chocolate em pó;
  • 1 colher (sobremesa) de canela em pó;
  • 1 colher (sopa) rasa de bicabornato de sódio;
  • 1/4 xíc. açúcar branco (opcional);

Modo de Preparo:

  • Misture todos os ingredientes em uma tigela, com o auxílio de um garfo ou fouet (pode parecer frescura, mas é mais fácil com eles do que com uma colher);
  • Para preparar a bebida, preencha 1/3 do copo/xícara/caneca/mini bill com o pó, verta água bem quente até a metade e misture. Quando estiver bem diluído, coloque o restante da água e dê uma última misturada. Pronto!
  • Armazene o restante do pó em um pote fechado hermeticamente, e o conserve dentro da geladeira (para que dure mais tempo!).

cappuccino4

Good morning! I’ve being absent from my blog last week, but a friend of mine (which I mentioned about here – only in portuguese) had her baby last tuesday and I had to run against time with her birth’s souvenirs which she had asked me to do!

I’ll talk about those souvenirs in a future post! 😉

So, with that situation, all of my other works had stopped and got accumulated, and I’ve got totally mixed! Even my sewing projects had to wait!

But today starts a new day, a new week, and everything’s fine and organized! And I’ll share you an incredible cappucinno powder recipe which you can easily and quickly make at your home! It’s super practical and a lot cheaper than those we buy at supermarkets – plus, it has less junk itens inside.

cappuccino3cappuccino6

Of course we can’t run away from preservatives (instant coffee has it), but it’s better than having loads of flavoring and other bizarres things inside.

Ingredients:

  • 400 g powdered milk;
  • 50 g instant coffee;
  • 4 tbsp chocolate powder;
  • 1 tsp cinnamon powder;
  • 1 tbsp (shallow) baking soda;
  • 1/4 cup white sugar (optional);

Let’s do it:

  • Blend all the ingredients together in a bowl with a fork or a fouet (might looks like a nonsense, but it is much more easier with those than with a spoon);
  • To get the drink prepared, fill a cup/glass/mug/mini bill with cappuccino powder, pour hot water until half of it and mix. When it gets well diluted, put the remaining water and mix a little more. Enjoy!
  • Put the cappuccino powder in an hermetic closed pot and keep it inside the refrigerator (so it can last longer!).

cappuccino1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s